Τα παιδιά μαθαίνουν για την Κοινή Αγροτική Πολιτική – Υγιεινή Διατροφή

Η εκστρατεία ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΠ έχει ως στόχο την ενημέρωση του κυπριακού κοινού αλλά και των νέων για την Κοινή Αγροτική Πολιτική. Για το λόγο αυτό, στα πλαίσια της εκστρατείας, θα δημιουργηθούν συνολικά 7 εκπαιδευτικά βίντεο γύρω από διάφορα θέματα της ΚΑΠ για παιδιά δημοτικού.

Το πρώτο βίντεο είναι έτοιμο. Αφορά την Υγιεινή Διατροφή και τη συμβολή της ΚΑΠ στην υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών από τα παιδιά. Το βίντεο περιλαμβάνει και εκπαιδευτικές δραστηριότητες!

Ένας από τους στόχους της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) είναι να εξασφαλίζει ποιοτικά αγροτικά προϊόντα σε προσιτές τιμές για όλους τους καταναλωτές της ΕΕ. Ταυτόχρονα, ένα από τους στόχους είναι και η προβολή της ποικιλίας των γεωργικών προϊόντων που παράγονται από τα κράτη-μέλη.

Για το λόγο αυτό υλοποιείται κάθε χρόνο το Πρόγραμμα Διανομής Φρούτων, Λαχανικών και Γαλακτοκομικών Προϊόντων στα Σχολεία. Στόχος του προγράμματος είναι να προωθήσει την υγιεινή διατροφή και την ισορροπημένη δίαιτα με τη διανομή φρούτων, λαχανικών και γαλακτοκομικών προϊόντων, καθώς και την προσφορά εκπαιδευτικών προγραμμάτων στους μαθητές για τη γεωργία και την καλή διατροφή.

Βλέποντας το βίντεο τα παιδιά θα μάθουν για το ρόλο της ΚΑΠ στην εξασφάλιση ποιοτικών τροφίμων για όλους τους καταναλωτές της ΕΕ και τη σημασία της υγιεινής διατροφής.

Το βίντεο είναι διαθέσιμο στο κανάλι της εκστρατείας στο Youtube.

https://youtu.be/MXsX8RKISSg

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας ώστε να ενημερώνεστε και για τα υπόλοιπα βίντεο.