Πρόγευμα και ξενάγηση στην βιολογική φάρμα Riverland

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Οκτωβρίου, η πρώτη από τις 3 εκπαιδευτικές επισκέψεις της εκστρατείας «Μάθε για την ΚΑΠ» στη βιολογική φάρμα Riverland στα Καμπιά. 
Οι υπεύθυνοι της φάρμας καλωσόρισαν τους συμμετέχοντες, προσφέροντάς τους καφέ, ενώ ακολούθησε παρουσίαση με σκοπό την καλύτερη γνωριμία με την Κοινή Αγροτική Πολιτική. Οι ενδιαφερόμενοι έμαθαν για την ΚΑΠ και τους στόχους της, ήρθαν σε επαφή με επιτυχημένα παραδείγματα χρηματοδότησης στην Κύπρο και ενημερώθηκαν για τη διαδικασία που απαιτείται για να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση καθώς επίσης και τους υπεύθυνους φορείς στους οποίους μπορούν να απευθυνθούν.
Ακολούθησε μια σύντομη ενημέρωση από τον κύριο Σάββα Μαλλιώτη, ειδικό σε θέματα Γεωργίας, ο οποίος με τη σειρά του απάντησε στα διάφορα ερωτήματα των παρευρισκόμενων. Από τη συζήτηση δεν θα μπορούσε να λείπει ο κύριος Βασίλης Κυπριανού, ζωοτέχνης και ιδιοκτήτης της Riverland, πρωτοβουλίας που χρηματοδοτήθηκε από την ΚΑΠ. Ο ιδιοκτήτης μίλησε για τη δική του εμπειρία, από την σύλληψη της ιδέας, την υλοποίησή καθώς και την εξέλιξή μέχρι σήμερα, δίνοντας έμπνευση και θάρρος στους νέους αγρότες.
Μετά την παρουσίαση, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν βιολογικό πρόγευμα με προϊόντα που παράγονται στη φάρμα όπως αυγά, λαχανικά, ψωμί, χαλούμι και γιαούρτι.
Το τελευταίο μέρος της επίσκεψης αφορούσε ξενάγηση στη βιοφάρμα και γνωριμία με τις διάφορες δραστηριότητες που μπορεί να κάνει κανείς εκεί. Οι συμμετέχοντες είδαν από κοντά το έργο που γίνεται καθημερινά, παρακολούθησαν την διαδικασία αρμέγματος, έμαθαν για τον τρόπο συγκέντρωσης και αξιοποίησης του βρόχινου νερού αλλά και για τα φωτοβολταϊκά που βρίσκονται στον χώρο, υπερκαλύπτοντας τις ενεργειακές ανάγκες της φάρμας.
Η εκπαιδευτική επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την μετάβαση των συμμετεχόντων στο θερμοκήπιο όπου πήραν μια γεύση για τις προκλήσεις και τα οφέλη της βιολογικής καλλιέργειας.
Σκοπός των εκπαιδευτικών αυτών επισκέψεων είναι να γίνει γνωστή η στήριξη της ΚΑΠ σε διάφορες πρωτοβουλίες, δείχνοντας στους ενδιαφερόμενους πώς μπορούν να επωφεληθούν οι ίδιοι στο μέλλον.
Ενημερώσου για όλες τις επερχόμενες δράσεις που θα υλοποιηθούν από το Sigmalive μέσω της ιστοσελίδας της εκστρατείας.