Tι έγινε στο εκπαιδευτικό εργαστήρι για τη βιώσιμη γεωργία στη φάρμα Riverland

Το τέταρτο εκπαιδευτικό εργαστήρι της εκστρατείας ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΠ με θέμα «Βιώσιμη Γεωργία για το Μέλλον: Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 20 Ιουνίου στη βιολογική φάρμα Riverland στα Καμπιά.

Το εκπαιδευτικό εργαστήρι είχε ως στόχο να παρουσιάσει στους συμμετέχοντες τους τρόπους με τους οποίους  η βιολογική φάρμα παραμένει σε μεγάλο βαθμό αυτόνομη χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και βιώσιμες μεθόδους λειτουργίας και παραγωγής.

Οι συμμετέχοντες είδαν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας της φάρμας σε συνδυασμό με όλες τις μεθόδους που έχουν υιοθετηθεί από τον ιδιοκτήτη, κο Βασίλη Κυπριανού, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας. Στην αρχή της παρουσίασης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν για σύστημα συλλογής της υγρασίας της ατμόσφαιρας και τη μετατροπή της σε πόσιμο νερό και για το σύστημα φωτοβολταϊκών που βρίσκεται στη φάρμα, η παραγωγή του οποίου υπερκαλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες της. Επίσης, παρουσιάστηκε το δίκτυο συγκέντρωσης και αξιοποίησης του βρόχινου νερού, δίκτυο το οποίο εξασφαλίζει την ύπαρξη νερού για το μεγαλύτερο διάστημα του έτους.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου ο ιδιοκτήτης της φάρμας εξήγησε επίσης στους συμμετέχοντες τη διαδικασία και τη σημασία της χρήσης κονδυλίων της ΚΑΠ για εφαρμογή μεθόδων εξοικονόμησης ενέργειας στον πρωτογενή τομέα της παραγωγής.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τη μετάβαση των συμμετεχόντων στο θερμοκήπιο όπου πήραν μια γεύση για τις προκλήσεις και τα οφέλη της βιολογικής καλλιέργειας. Ταυτόχρονα, παρουσιάστηκαν κι όλες οι μέθοδοι χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας  στην παραγωγή βιολογικών προϊόντων.

Οι συμμετέχοντες είχαν τέλος την ευκαιρία να απολαύσουν βιολογικό πρόγευμα με προϊόντα που παράγονται στη φάρμα όπως αυγά, λαχανικά, ψωμί, χαλούμι και γιαούρτι.

Η εκστρατεία Μάθε για την ΚΑΠ διοργανώνει από τον Ιούλιο 2019 μέχρι τον Ιούλιο 2020 μια σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων γύρω από διάφορους τομείς της γεωργίας όπως τις βιολογικές καλλιέργειες, την χρήση νέων τεχνολογιών στον πρωτογενή τομέα της παραγωγής, την στήριξη που η ΚΑΠ προσφέρει στους γεωργούς και άλλα σχετικά θέματα.

Το εργαστήρι θα είναι διαθέσιμο σε βιντεοσκοπημένη μορφή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και την ιστοσελίδα της εκστρατείας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκστρατεία «Μάθε για την ΚΑΠ» και τις επερχόμενες δράσεις της, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εκστρατείας και ακολουθήστε τις σελίδες της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

www.learnaboutcap.com

www.facebook.com/LearnAboutCap

https://twitter.com/learnaboutcap